Ale ten marzec był pyszny! Chociaż jak tak głębiej się zastanowić, to co miesiąc przecieramy jakieś nowe kulinarne szlaki. Tym razem padło na katowicki Food Fest, który odbył się 17-18 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym. Jeśli ciekawi Was jak pod jednym dachem zmieszczono mnóstwo pysznego jedzonka i nie tylko, to już nie przedłużamy i życzymy miłej lektury, a raczej oglądania (uwaga: duuużo zdjęć).
Na przestrzeni kilku ostatnich lat można zauważyć stale utrzymujący się trend – chcemy jeść dobrze i jesteśmy świadomi, tego co jemy. Stale poszukujemy coraz to lepszych produktów spożywczych, urozmaicamy naszą dietę w różne nowinki kulinarne i żadne super foods nie są nam obce. Dlatego też nie dziwi nas ogromna popularność festiwali kulinarnych.
Jak zawsze naszą relację można było śledzić niemalże na żywo przy pomocy InstaStories. Tak, to dobry moment żeby zacząć nas obserwować – O TUTAJ
Na festiwal wybraliśmy się drugiego dnia, czyli w sobotę. Wejściówki mieliśmy kupione wcześniej, jednak z tego co zauważyliśmy, nie było problemów z zakupieniem ich na miejscu (koszt wejściówki – 5 zł). Wystawców było co nie miara, praktycznie z każdej dziedziny gastronomii, począwszy od jedzenia, poprzez przyprawy, garnki, talerze, sprzęty AGD i profesjonalne ubrania. Wszystko to zobaczycie poniżej, a zatem miłego oglądania
Pingback: INSTAnt - Kwiecień 2017 / OniKruki.pl Małżeński Blog z Kotami w Tle